Zondagmiddag 15 december 2019 geeft Dirk S. Donker, tot dit jaar organist van de Grote of Martinikerk in Sneek, een concert op het Willem van Gruisenorgel (1840) in de Nicolaaskerk te Nijland.

SCANN (Stichting Culturele Activiteiten Nicolaaskerk Nijland) organiseert zondagmiddag een bijzonder orgelconcert door de bekende organist Dirk S. Donker. Hij speelt een afwisselend programma  met muziek voor de advents- en kersttijd uit een periode van meer dan drie eeuwen.  Zo zullen er werken van Heinrich Scheidemann, Johann Seb. Bach, Louis-Claude d‘Aquin, Johann Chris. Bach, Piet Post, Albert de Klerk, Alexandre Guilmant en César Franck ten gehore worden gebracht.

Inloop om 14.30 uur met koffie/thee én een korte uitleg over de historie en werking van het orgel door Taeke van Popta. Om 15.00 begint het gratis concert.