Zondagmiddag 15 maart wordt de eerste Sytse ten Hoeve lezing in de Nicolaaskerk te Nijland gehouden. Kunsthistorica mevrouw Elleke Makkes van der Deijl – Stam geeft een lezing over ‘Stenen getuigen’.

SCANN (Stichting Culturele Activiteiten Nicolaaskerk Nijland) organiseert zondagmiddag 15 maart 2020 de eerste Sytse ten Hoeve lezing. Sytse ten Hoeve overleed begin 2016 op 70-jarige leeftijd. Hij heeft veel voor de cultuur en het erfgoed van de provincie Fryslân betekend. Om het werk van Sytse voort te laten leven organiseert SCANN jaarlijks de Sytse ten Hoeve lezing.

Mevrouw Elleke Makkes van der Deijl geeft de lezing ‘Stenen getuigen’ over bijzondere grafzerken in de Nicolaaskerk en de rest van de provincie. De kunsthistorica heeft een tijdlang het beeldhouwwerk op deze graftekens in de Friese kerken bestudeerd. Voor dat doel is zij toen ook in de Nicolaaskerk geweest.

De inloop is vanaf 15.00 uur met een kopje koffie/thee. Om 15.15 uur begint de lezing, die inclusief pauze ongeveer een uur duurt. Van harte welkom!